Tesla Model 3

Stel je auto samen
vanaf € 624
 • 600km
 • 32 Min
 • 340 pk

De Tesla Model 3 is de kleinste en jongste auto uit de Tesla familie. De introductie van de Model 3 in 2017 heeft veel enthousiaste reacties opgeleverd.

De Tesla Model 3 is in meerdere uitvoeringen beschikbaar: Standard Range Plus (55 kWh accu), Long Range Dual Motor (75 kWh) en Performance (75 kWh). De Performance is voorzien van sportieve opties en deelt het accupakket van de Long Range variant. Inmiddels zijn de Long Range, de Performance en de Standard Range Plus beschikbaar.

De actieradius van de Tesla Model 3 Long Range, die in 2019 volop leverbaar, wordt geschat op 544 kilometer volgens de WLTP testmethode. Een realistische actieradius van ongeveer 400 kilometer is daardoor goed haalbaar. Het accupakket van 75 kWh maakt dit mogelijk.

De Tesla Model 3 Standard Range Plus is de goedkopere variant die onder de 50.000 euro fiscale waarde blijft. De auto is voorzien van achterwielaandrijving en heeft actieradius van ongeveer 300 kilometer.

Laden

Ook de Tesla Model 3 kun je opladen bij de superchargers van Tesla. Dat betekent dat je in 32 minuten weer met 80 procent aan lading de weg op kunt. Anders dan de bekende Tesla’s, is de Model 3 voorzien van een CCS-lader. Hierdoor kun je ook bij de publieke snelladers uitstekend uit de voeten. De Superchargers van Tesla zullen gefaseerd ook worden uitgerust met CCS-aansluitingen.

Thuis laden is met een Tesla Model 3 geen enkel probleem. De auto is voorzien van een 3-fase 16 ampere lader, waardoor de Model 3 onder ideale omstandigheden binnen 5,5 uur weer helemaal vol is.

Trekhaak

Het is mogelijk om de Tesla Model 3 uit te rusten met een trekhaak. Let op dat de trekhaak alleen vanaf de fabriek gemonteerd kan worden, en niet achteraf. Ook is het niet mogelijk om een trekhaak te monteren op de performance edition. In de configurator is het mogelijk de trekhaak als optie in de offerte toe te voegen.

Bijtelling 2020

Voor een Tesla Model 3 met een fiscale waarde van 58.300 euro betaal je ongeveer 203 euro bijtelling per maand (belastingschaal 49.5%). Reken de bijtelling uit met onze calculator op Leaseblog.nl.

Standaard uitrusting

 • Touchscreen van 15″ met kaarten en navigatie aan boord
 • Wifi en LTE-internetverbinding
 • Toegang zonder sleutel en klimaatbeheersing op afstand met de app
 • Spraakbediening
 • Achterbank bestaat uit twee delen en klapt neer in een verhouding van 60/40

 • Klimaatbeheersingssysteem voor twee zones
 • FM en streamen van internetradio
 • Textiel stoelen
 • Middenconsole met open opbergruimte en twee USB-poorten

“Bestel 'm nu en krijg de auto binnen een maand geleverd!”

Alexander Boon is onze Tesla Model 3 expert
Vraag Alexander Boon

Prestaties

Acceleratie 0-100 km/u 5.9
Topsnelheid 210 km/u
Actieradius Elektrisch (NEDC) 450 km
Actieradius werkelijk 325 km
Totaal Vermogen 245 pk
Totaal Koppel 375 Nm
Aandrijving Achter

Energieverbruik

Actieradius NEDC 450 km
Verbruik NEDC 11.7 kWh/100km
Benzine Equivalent NEDC 1.3 l/100km
CO2 Uitstoot NEDC 0 g/km - Lithium Batterij
Actieradius Praktijk 325 km
Verbruik Praktijk 16.2 kWh/100km
Benzine Equivalent Praktijk 1.8 l/100km
CO2 Uitstoot Praktijk 0 g/km

Energieverbruik in kWh

Stad - winter 16.7 kWh/100km
Snelweg - winter 21.9 kWh/100km
Gecombineerd - winter 19.1 kWh/100km
Stad - zomer 10.9 kWh/100km
Snelweg - zomer 16.9 kWh/100km
Gecombineerd - zomer 13.8 kWh/100km

“”

Alexander Boon is onze Tesla Model 3 expert
Vraag Alexander Boon

Wanneer kunnen jullie de Tesla model 3 leveren?

De verwachte levertijd voor een Tesla Model 3 is op dit moment circa 1 maand. Ons record is tot dusver 6 dagen van bestelling tot levering 😉

Kan ik de Tesla model 3 zelf configureren?

De Tesla model 3 is vrij te configureren. Er is de keuze uit de uitvoering (regulier of performance), kleur lak, interieur, velgen en (wel of geen) Autopilot.

Kan de Tesla Model 3 van een trekhaak worden voorzien?

De Tesla Model 3 kan uitgerust worden met een trekhaak. Het gaat om de Tesla Model 3 Standard Range Plus en Tesla Model 3 Long Range. De trekhaak voor de Tesla Model 3 is geschikt voor ski- en fietsendragers en heeft een maximaal trekgewicht van 910 kg voor aanhangwagens. De prijs van de trekhaak voor de Tesla Model 3 is 1.080 euro. Optioneel is het mogelijk om de reeds bestelde Tesla Model 3 uit te rusten met een trekhaak. Het is niet mogelijk om achteraf een Tesla Model 3 uit te rusten met een trekhaak.

Welke laadkabel wordt er standaard bij een Tesla Model 3 geleverd?

De Tesla Model 3 komt standaard met twee laadkabels. Eentje met een aansluiting voor aan een regulier stopcontact en eentje met een Mennekes aansluiting voor de openbare laadpalen.

Hoeveel bijtelling betaal ik als ik de Tesla Model 3 ook privé rijd?

Je betaalt over de eerste 45.000 euro slechts 8% bijtelling. Over het resterende deel betaal je 22% bijtelling.

De Tesla Model 3 (Long Range) met een fiscale waarde van 58.800 euro heeft een nettobijtelling ongeveer 203 euro. Voor de Performance versie betaal je een nettobijtelling van 246 euro (uitgaande van een belastingschaal van 49.5%).

Kan ik als consument ook bij jullie leasen?

Nee, wij bieden alleen zakelijke lease aan.

“”

Alexander Boon is onze Tesla Model 3 expert
Vraag Alexander Boon
Uitvoering
Uitleg


€ 800

Basisversie Verder met configureren

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een elektrische leaseauto te maken heeft.

Hoe dan?
Heb je een vraag?
Wij zitten klaar

Mail of bel ons. Wij helpen je graag.

Contact
Heb je een vraag?
Wij zitten ( weer) klaar.

Op werkdagen zijn wij van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar.

Contact
Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Financial Lease

Op zoek naar een auto in de financial lease? Lease uit onze voorraad van meer dan 15.000 auto's of bereken jouw maandbedrag via onze handige rekentool. Regel alles direct online.

msfinanciallease.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl